Zomertijd? Tijd voor onderhoud!

Zomertijd? Tijd voor onderhoud!

Zomertijd…voor de meeste bedrijven een rustige periode in het drukke jaar. De zomertijd is dé uitgelezen tijd om eens goed te kijken of alle apparatuur en machines binnen het bedrijf nog in goede staat zijn.

Preventief onderhoud

Onderhoud zorgt ervoor dat machines langer meegaan. En natuurlijk dat ze er niet onverwachts mee ophouden. Want zeg nou zelf: dat gebeurt altijd wanneer het níet uitkomt. Door regelmatig preventief onderhoud uit te voeren voorkom je defecten op een totaal ongelegen moment.

Een aantal systemen voor preventief onderhoud:

Draagbare meters

Met een draagbare meter voer je snel en makkelijk een inspectie uit. Of het nu gaat om het controleren van complete machines, of een simpele inspectie aan slechts één onderdeel. Beide worden in veel gevallen gemakkelijk met een draagbare meter gedaan.

Onze meest verkochte draagbare meters voor het preventief onderhoud:

Endoscopen

Stroboscopen

Trillingsmeters 

Onlinesystemen

Onze online onderhoudssystemen gebruiken de historie van data op het moment dat machines en systemen correct functioneren. Deze worden na verloop van tijd, of soms zelfs continu, vergeleken met de nieuwe meetdata. Een afwijking is op deze manier meteen te zien.

Een toepassing waarbij dit veel wordt toegepast is de controle van de klimaatcondities binnen een bedrijf. Vooral bij opslaglocaties en magazijnen een must. Hiervoor wordt een klimaatmeter gebruikt die de waarden continu overdraagt, zoals de PCE-THT 10.

Regelsystemen

Wil je niet alleen in de rustige periodes van het jaar op de hoogte zijn van de staat van machines of systemen? Kijk dan of het mogelijk is om vaste sensoren in combinatie met een regelsysteem te plaatsen binnen jouw bedrijf.

Een regelsysteem zorgt ervoor dat er meteen een signaal wordt gegeven wanneer een bepaalde waarde te hoog of te laag is. Dit signaal zorgt er op zijn beurt voor dat er automatisch een taak wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld het sluiten van een klep of het stopzetten van een machine. Een optie hierbij is om een alarmmelding te ontvangen per email.

Regelsystemen met monitoring vind je o.a. hier.

Kalibratie

Naast het onderhoud van apparatuur en machines, is ook het kalibreren van (meet-)apparatuur geen overbodige luxe. Laat je een apparaat kalibreren of her-kalibreren, dan garandeer je hiermee de nauwkeurigheid van jullie apparatuur. Is jullie bedrijf ISO-gecertificeerd? Dan is het in de meeste gevallen zelfs verplicht om alle apparaten die jullie binnen het bedrijf gebruiken elk jaar opnieuw te laten kalibreren.

Wil je graag meer informatie over het onderhoud of kalibratie? Neem dan contract met ons op of klik op de webshop-knop!
Uitgelicht: Lekdetectie
Nieuw in ons assortiment!