Vraag onze gratis catalogus aan!


Vraag hier direct onze catalogus aan!
Laatste PCE video
PCE Instruments Internationaal
Vermogensmeters waar je op moet letten en wat je ermee kan

Vermogensmeters, waar je op moet letten en wat je ermee kan

Als je veel met elektronica werkt of vaak machines moet testen en uitlezen dan heb je vast eens een vermogensmeter in jouw handen gehad. Deze apparaten worden gebruikt in vele uiteenlopende branches, om bijvoorbeeld elektromotoren met drie fases uit te meten. Deze komen onder andere voor in kolomboormachines, compressors, zaagmachines of freesmachines. Zoals je kan bedenken zijn er dus veel bedrijven die baat kunnen hebben bij een vermogensmeter.

Onderhoud

Om goed onderhoud uit te kunnen voeren is zo’n meter dan ook erg belangrijk. Ook als er zich een storing voordoet kan je met een vermogensmeter makkelijk uitlezen wat er fout gaat en waar. Omdat vermogensmeters best ingewikkelde apparaten kunnen zijn als je er niet veel mee werkt is het goed om een makkelijk te gebruiken apparaat te kopen. Enkele andere dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een vermogensmeter lees je hieronder.

Wat ga je meten?

Dit is waarschijnlijk de eerste en belangrijkste vraag. Hoewel er meters zijn die nagenoeg elke taak kunnen uitvoeren, betaal je voor deze veelzijdigheid ook wat meer geld. Heb jij enkele kleine specialistische klusjes waarvoor je bijvoorbeeld genoeg hebt aan alleen een stroomtang, dan hebben wij die voor je. Heb jij veel meer uiteenlopende klussen en heb je een alles-in-1 oplossing nodig dan hebben wij die ook voor je. Daarmee kan je vele verschillende metingen uitvoeren, dan ben je uiteraard meer geld kwijt voor de meter, maar hoef je niet meerdere meters mee te slepen.

Soorten metingen

Het is goed om te weten wat voor soort metingen je kan uitvoeren met onze meters. Laten we het dus eerst hebben over de verschillende soorten metingen die je zou kunnen tegenkomen in het dagelijkse werk.

  • Spanningsmetingen – Om de grootte van een spanningsverschil te kunnen meten
  • Stroommetingen – Schakelingen analyseren en eventuele fouten hierin opsporen
  • Vermogensmetingen – Het vermogen van een apparaat of onderdeel meten
  • Energiemetingen – Bijvoorbeeld om verbruik te meten
Vermogensmeter PCE-PCM 1
Vermogensmeter PCE-PCM 1
Vermogensmeter PCE-PA 8000

Hoewel veel van onze meters deze metingen kunnen uitvoeren is er nog iets anders waar je rekening mee moet houden. In elektronische circuits kan een kleine afwijking al een probleem zijn, daarom is de resolutie waarmee je meet ook belangrijk. Op onze website wordt daarom dan ook altijd aangegeven wat de resolutie van de gemeten waarden is. Voorbeelden van meters die deze metingen kunnen uitvoeren zijn de PCE-PCM 1 en de PCE- PA 8000 die je hierboven ziet. Klik op de foto’s om naar de YouTube video’s van de meters te gaan.


Je zal als je in onze webshop kijkt zien dat de PA 8000 duurder is dan de PCM 1. De reden hiervoor is dat deze veel uitgebreider is en bijvoorbeeld ook in staat is om tot vier fasen te meten. Dit maakt de meter zeer goed geschikt voor gebruik door bijvoorbeeld een technische dienst die meerdere uiteenlopende taken moet uitvoeren met de meter.

Klik op de knop om naar de categorie vermogensmeters te gaan op onze website. 

Nieuw budget slim besteden
Gelukkig nieuwjaar!