Uitgelicht: PCE-LDM 45

Ruimtes opmeten zonder teveel gedoe is gewoon mogelijk. Zonder hulp en de nadelen van een rolmaat kan je dit heel makkelijk doen met een laser afstandsmeter.

Of je nou een klusser in hart en nieren bent of geboren werd met twee linker handen, de rolmaat heb je waarschijnlijk al vaak gebruikt om dingen op te meten. Goedkoop en hij doet zijn werk, twee eigenschappen waar je naar zoekt als je een stuk gereedschap koopt. Nou is dat bij de rolmaat misschien wel het geval, maar al enige tijd is er een oplossing die het meetwerk in huis of op het werk makkelijker maakt. De afstandsmeter die gebruik maakt van lasertechnologie, de laser afstandsmeter. Als je al een keer zo’n apparaat gebruikt hebt snap je ineens dat het makkelijker kan en lijkt de rolmaat spontaan een onding. Als je hem te ver uitschuift knikt de rolmaat en als je hem weer op wil rollen slaat hij soms hard terug en doe je jezelf of de mensen die te dichtbij staan pijn.

Met een laser afstandsmeter heb je dat probleem vanzelfsprekend niet. Daarnaast zijn deze ook een stuk nauwkeuriger en kan het je dus ook niet zo snel gebeuren dat je een gordijn te kort afknipt of het smaller is dan het raam waar het voor moet hangen. Nooit meer extra laminaat kopen om meetfouten op te kunnen lossen of op het werk tijd besparen. Dat is het doel en de laser afstandsmeter is het middel.

Waarom de PCE-LDM 45?

Bij PCE hebben we daarom de PCE-LDM 45 ontwikkeld. Deze meter vind je in de categorieën afstandsmeters en lasermeters. De laser afstandsmeter werkt tot een afstand van 40 meter en is geschikt voor oppervlakte en volumebepalingen. De PCE-LDM 45 heeft ook een Pythagoras-functie waarmee je makkelijk de hoogte van een muur kan berekenen. Bij dit soort berekeningen is het van belang dat je de meter exact horizontaal houdt. Omdat de laser afstandsmeter werkt tot een afstand van 40 meter en zo nauwkeurig is kan het zijn dat, wanneer je hem een beetje scheef houdt, er een grote afwijking ontstaat. Om dit te voorkomen is de PCE-LDM45 uitgerust met een ingebouwde waterpas.

Als je meer wil weten over deze laser afstandsmeter kan je hieronder klikken op ‘Naar de webshop’ of contact met ons opnemen. Via onderstaande link kan je de meter ook gewoon meteen bestellen.

Lasermeter PCE-LDM 45
  • afstandsmeting tot 40 m
  • Pythagorasfunctie
  • handig in gebruik
Meet geluidsoverlast met een decibelmeter
PCE en Solar Team Twente rijden samen de zon tegemoet!