Om ervoor te zorgen dat er geen verlies is van vaste stoffen, vloeibare stoffen of gassen, zal er regelmatig gecontroleerd moeten worden of er ergens een lek aanwezig is. Of er een lek aanwezig is in een systeem is helaas niet altijd makkelijk op te sporen. Hoe je dit doet lees je in de volgende blog.
Uitgelicht: Lekdetectie

Uitgelicht: Lekdetectie
Om een lek in bijvoorbeeld een leidingsysteem op te sporen wordt er gebruik gemaakt van apparatuur dat zelfs de kleinste lekken op kan sporen. Geluiden die door een klein lek geproduceerd worden, bevinden zich vaak in het ultrasone bereik. Dit betekent dat ze niet waarneembaar zijn voor het menselijk oor.
Een lekdetector pikt deze ultrasone geluiden middels echografie op via de geluidstrechter en zet de onhoorbare geluiden om in hoorbare geluiden. Op deze manier kan er een lektest gedaan worden aan ontzettend veel systemen. Denk hierbij aan: perslucht-, gas-, stoom- en vacuümsystemen, maar ook koelsystemen en deurafdichtingen.
– Transportkoffer voor veilig transport
– Eenvoudige bediening dankzij touchscreen
– Geluidsdichte hoofdtelefoon
Ook voor het opsporen van brandbare gassen wordt gebruik gemaakt van een gasdetector. Bijvoorbeeld de gasdetectors uit de PCE-GA serie. Met deze gasdetectors kan gemakkelijk en snel een gaslek opgespoord worden.
– voor de detectie van brandbare gassen
– LC-display met meetwaarde en diagram
– voor 15 verschillende gassen
– LED weergave
– optisch, akoestisch en tril alarm
– detectie van 15 brandbare gassen
P.S. Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook eens onze blog over de inspectiecamera!