Solar Team Twente update!!!

Begin september is het nieuwe team van Solar Team Twente officieel gestart met de voorbereidingen voor de tweejaarlijkse Bridgestone World Solar Challenge in Australië. De 19 studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente bereiden zich de komende 12 maanden voor en gaan voor deze race de meest efficiënte zonneauto bouwen met de nieuwste technologieën.

Nieuw succes

Drie weken na hun officiële start deed het nieuwe team van Solar Team Twente met twee zonneauto’s mee aan het Europees kampioenschap in België. De 24-uurs race was de eerste race-ervaring voor het nieuwe team in aanloop naar de Bridgestone World Solar Challenge 2021 in Australië. Bij de door Le Mans-geïnspireerde race eindigde het Twentse team als tweede en derde op Circuit Zolder.

De iLumen European Solar Challenge is een 24-uurs race voor zonneauto’s. In deze race moeten zoveel mogelijk rondes gereden worden. Dit vraagt niet alleen om optimale efficiëntie van de auto, maar ook van het team. De studenten van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente namen deel met de twee meest recente zonneauto’s van het solarteam: RED Shift (2017) en RED E (2019).

Samenwerking PCE en Solar Team Twente

In 2018 is de samenwerking tussen Solar Team Twente en PCE gestart. Sindsdien levert PCE apparatuur aan Solar Team Twente, die zij gebruiken bij het testen en ontwikkelen van hun solar auto’s. Op deze manier hopen we bij te dragen aan nog meer succes voor het Solar Team Twente en tegelijkertijd aan de promotie van op zonne-energie aangedreven auto’s. Zo werken we met z’n allen mee aan een duurzame toekomst van de mobiliteitssector.

Bridgestone World Solar Challenge 2021

Het nieuwe team van Solar Team Twente zal zich nu volledig richten op het ontwikkelen van een nieuwe zonneauto voor de Bridgestone World Solar Challenge, die in oktober 2021 in Australië zal plaatsvinden. De race van ruim 3000 kilometer van Darwin naar Adelaide is de meest prestigieuze race voor auto’s op zonne-energie. Het team uit Twente heeft de missie om de meest efficiënte zonneauto ter wereld te ontwikkelen.

We zijn natuurlijk erg trots om namens PCE een steentje bij te mogen dragen aan deze missie!
Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op de website van Solar Team Twente 

 

 

Foto’s: Jerome Wassenaar: https://www.solarteam.nl/

De 5 meest gestelde vragen over CO2 in Coronatijd!
REGELTECHNIEK: universele regelaars