Kabeldetector PCE-CL 20

Nieuw huis gekocht? Spoor eenvoudig kabelbreuken op!

Nieuw huis gekocht of druk aan het klussen? Dan wil je tijdens je werkzaamheden niet voor verrassingen komen te staan. Inzicht krijgen in waar de bestaande leidingen lopen of het opsporen van kabelbreuken kan ervoor zorgen dat je werkzaamheden geen vertragingen oplopen en je goed voorbereid aan het klussen kunt beginnen!

Bij het kopen van een huis of het verbouwen ervan komt heel wat kijken. In eerdere posts gingen we al in op het isoleren van de woning en het opsporen van bijvoorbeeld vochtplekken. Vandaag duiken we in de wereld van de kabelbreuken.

Een breuk in een kabel is erg vervelend, vooral in de muur waardoor het lastig is om de breuk te lokaliseren. Een kabeldetector kan hierbij uitkomst bieden. Een kabeldetector bestaat uit twee delen; de transmitter en de signaalgenerator.

Een voorbeeld van een kabelbreukdetector is de PCE-CL 20. In de onderstaande video laat onze collega Rebecca zien hoe deze lokalisator werkt in een kluswoning:

Met de kabeldetector is het mogelijk om kabels met spanningen tot 400V óf zonder spanning op te sporen. Naast elektrische kabels is het met de PCE-CL 20 ook mogelijk om gas- en waterleiding achter muren te detecteren. Deze kabeldetector heeft namelijk een meetdiepte van maar liefst maximaal 2.5m bij een eenvoudige ringleiding. Ook is het mogelijk kortsluitingen en zekeringen te detecteren met de PCE-CL 20 en leent zich dus uitstekend voor voorbereidend werk in klushuizen.

Daarnaast beschikt over een paar handige extra functies zoals een verlichtingsfunctie en achtergrond verlichting zodat de kabeldetector ook in donkere ruimtes kan worden gebruikt.

Meer informatie

Wil je meer informatie of gewoon direct bestellen? Kijk dan op onze website voor een gedetailleerde uitleg van de kabeldetector PCE-CL 20. Wil je direct aan de slag met de vochtmeter, bestel hem dan hier! Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Wij vertellen je graag meer over deze kabeldetector of één van onze andere meetinstrumenten!

Kabeldetector PCE-CL 20
Kabeldetector PCE-CL 20
  • Uitgangssignaal: 125 kHz
  • Akoestisch signaal tijdens lijndetectie
  • Eenvoudige detectie van kortsluitingen
Bezoek de PCE-stand op de vakbeurs Maintenance van 17-19 april!
5 handige tips bij aanschaf van een thermometer