Hardheidsmeter PCE-3000 serie

Nieuw: Hardheidsmeters PCE-3000 serie

PCE Instruments heeft er sinds september een nieuwe serie hardheidsmeters bij: de PCE-3000 Serie. Deze UCI meetapparatuur meet op een niet-destructieve manier de hardheid van materialen.

Aan het uiteinde van de sonde van de hardheidsmeters bevindt zich een Vickers diamant. Raakt de diamant tijdens de hardheidsmeting het testoppervlak, dan wordt de trilling gedempt. De daaruit resulterende frequentieverschuiving staat in directe samenhang met de oppervlaktehardheid van het testoppervlak.

Compact maar krachtig in gebruik

Een groot voordeel van de PCE-3000 Hardheidsmeters, is dat ze metingen uit kunnen voeren op onderdelen die zijn ingebouwd. Dit maakt een snelle en eenvoudige meting mogelijk. De meters uit deze serie hebben een groter meetbereik en meer functies dan de meeste andere hardheidsmeters. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de treksterkte van stalen tot 1740 MPa meten. Naast de standaard 50 N UCI Meetsonde, kunnen de meters uit de PCE-3000 serie optioneel ook uitgerust worden met een 10N meetsonde. Bovendien kunnen de PCE-3000 meters tevens worden uitgerust met een type D terugkaats- slaglichaam, voor het uitvoeren van Leeb hardheidsmetingen.

Meer weten

Uiteraard vindt u in onze webshop twee modellen van de PCE-3000: de PCE-3000U met UCI hardheidssonde, en de PCE-3000UL met aanvullend een Leeb hardheidssonde (type D terugkaats sonde).

Meer informatie over de Hardheidsmeter PCE-3000U met UCI hardheidssonde vindt u hier:

Meer informatie over de Hardheidsmeter PCE-3000UL met een Leeb hardheidssonde vindt u hier:

Durometers: Het meten van hardheid
Nieuw: Datalogger PCE-KD5-WGH