Vraag onze gratis catalogus aan!


Vraag hier direct onze catalogus aan!
Laatste PCE video
PCE Instruments Internationaal

Nieuw budget slim besteden

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang. Je bent hopelijk inmiddels bijgekomen van de feestdagen en zit weer helemaal in je element. Zoals elk jaar is het eerste goede voornemen dat je zakelijk afspreekt, dat je het beter gaat doen dan vorig jaar. Een goed streven, maar hoe ga je dat bereiken? Hoewel we niet alle antwoorden voor je hebben, helpen wij je wel graag met enkele tips, over hoe jij in 2019 jouw budget slim kunt besteden.

Her-kalibreren

Her-kalibraties zijn een goede manier om jouw budget slim uit te geven. Wanneer jij voor jouw werkzaamheden een gekalibreerde meter nodig hebt dan kan je die uiteraard bij ons aanschaffen. Zoals je echter waarschijnlijk wel weet, zijn kalibratiecertificaten een beperkte tijd geldig. Als je een meter bij ons aanschaft en daarbij kiest voor kalibratie, kan je deze meteen in gebruik nemen na ontvangst. Waar je dus wel rekening mee moet houden is dat je ervan op de hoogte bent wanneer dit certificaat verloopt. Niets is vervelender dan er achteraf achter komen dat je al enige tijd metingen uitvoert met een verlopen kalibratie. In sommige gevallen kan dit je ook nog eens een heel groot verlies opleveren.

Ben je wel op de hoogte van de datum waarop jouw kalibratie verloopt, zorg er dan voor dat je de meter tijdig laat her-kalibreren. Zo ben je hem even goed wel een periode kwijt, maar nu bepaal je zelf wanneer dat is. Laat jouw meters dus her-kalibreren wanneer het jou uitkomt, maar laat het kalibratiecertificaat niet verlopen.

Onderhoud aan jouw machines

Onderhoud is altijd een belangrijk onderwerp dat kan voorkomen dat onnodige kosten worden gemaakt. Heb je nieuw budget dan is dat goed besteed aan onderhoud. Machines die bedrijfsmatig worden gebruikt draaien in sommige gevallen 24 uur per dag en zeven dagen per week. Slijtage is dus onvermijdelijk. Wat wellicht niet valt onder slijtage, maar evengoed wel belangrijk is kan de afstelling van jouw machines zijn. Na vele draai uren kunnen er minuscule afwijkingen ontstaan. Nou zullen er gevallen zijn waarbij een afwijking van een paar millimeter geen probleem zal vormen, maar bijvoorbeeld in fijnmechanica kan een afwijking van een micrometer een hele machine onbruikbaar maken. 

Om te voorkomen dat kleine afwijkingen jouw hele proces stil leggen is het goed om jouw machines periodiek na te kijken en indien mogelijk uit te lezen. Zo voorkom je dat een machine voor langere tijd uit de roulatie is. Natuurlijk hebben wij vele instrumenten die je kunnen helpen bij het onderhoud aan jouw machines. Hier volgen een aantal voorbeelden en hoe je deze zou kunnen toepassen bij het onderhoud.

Meters geschikt voor onderhoud

High Speed Camera’s – YouTube, staat vol met leuke slow motion video’s, maar bedrijfsmatig kan je zo’n high speed camera ook heel goed gebruiken. Doordat deze enorm hoge frame-rates kunnen behalen kan een high speed camera afwijkingen in de timing van jouw machines registeren, die je met het blote oog nooit zou zien

Spanningstesters en multimeters – De verschillende doeleinden waar deze meters voor gebruikt kunnen worden zijn nogal breed, maar juist daarom is het zo goed om deze te hebben. Geen enkele onderhoudsdienst kan zonder deze instrumenten.

Toerentalmeters – Voor machines die op hoge snelheid draaien, maar waarbij wel een hoge nauwkeurigheid nodig is, kan een toerentalmeter helpen bij het afstellen. Deze werken vaak door een reflectiestrip op het draaiende onderdeel te plakken en de meter op het onderdeel te richten terwijl het draait. Het is ook mogelijk om een contactmeting uit te voeren met een meetwiel dat op het draaiende onderdeel wordt geplaatst. Je kan daarmee zeer nauwkeurig het toerental aflezen en deze zonodig bijstellen.

Nieuwe meters in ons assortiment

Mocht je nog opzoek zijn naar nieuwe meters en heb je daar nu eindelijk weer budget voor, dan loont het altijd onze website in de gaten te houden. Wij voegen periodiek nieuwe meters toe. Dit kunnen upgrades zijn van onze oudere al bestaande meters, die we hebben ontwikkeld op basis van de feedback die we van onze klanten ontvangen, maar even vaak zijn het helemaal nieuwe meters.

Een paar voorbeelden van nieuwe meters die in het laatste kwartaal van 2018 zijn uitgekomen zie je hier:

PCE-WMM 50

PCE-RT 2300

Mocht je vragen hebben over her-kalibreren, welke meters je nodig hebt voor het onderhoud aan jouw machines of over onze nieuwe meters, neem dan gerust contact met ons op. Je kan ons bereiken door een privébericht te sturen op een van onze social media kanalen, te bellen naar +31537370192 of door te mailen naar info@pcebenelux.nl.

Krachtmeters wat doen ze en waarom heb je ze nodig?
Vermogensmeters, waar je op moet letten en wat je ermee kan