Interview: Meetinstrumenten met ISO-kalibratie

Omdat steeds meer bedrijven ISO-gecertificeerd zijn, wordt de vraag naar producten inclusief ISO-kalibratiecertificaat alsmaar groter. Daarom hebben we ons eigen kalibratielaboratorium in Duitsland.

We spraken met Jörg Gerke, hoofd van de productie- en ontwikkelingsafdeling van PCE.

Eigen kalibratielaboratorium

“We zijn echt heel erg blij dat we een eigen kalibratielaboratorium hebben! Veel bedrijven moeten tegenwoordig voldoen aan strenge eisen. Wil je als bedrijf voldoen aan ISO 9000/9001, dan moet de apparatuur die je gebruikt vaak gekalibreerd zijn. Dit houdt kort gezegd in, dat het apparaat volgens bepaalde richtlijnen getest wordt. Vervolgens worden alle testresultaten vastgelegd in een rapport en wordt het apparaat uitgeleverd met het kalibratiecertificaat.”

Wat is het voordeel van een eigen kalibratielaboratorium?

“In het verleden werden alle kalibraties uitgevoerd door externe kalibratielaboratoria. Het apparaat werd eerst van hieruit naar een kalibratielaboratorium gestuurd, daar gekalibreerd, vervolgens weer teruggestuurd naar ons, om daarna naar de klant gestuurd te worden. Bij een herkalibratie was de levertijd nog langer, omdat het apparaat ook nog eerst door de klant hier naartoe gestuurd moest worden. Door de kalibratie hier uit te voeren besparen we dus een hoop tijd en transportkosten en vergroten we de service naar de klant toe.

De bedoeling is, dat we geleidelijk aan meer eigen PCE-producten gaan verkopen, compleet met kalibratie. We zullen dus steeds meer bij PCE zelf onder te brengen, zoals de kalibratie van de apparatuur en de ontwikkeling van de software.”

Hoe herken ik de producten die door PCE gekalibreerd zijn?

“Alle meetinstrumenten die in ons laboratorium gekalibreerd zijn hebben de toevoeging -ICA. Dit staat voor ‘Inclusive Calibration’, dus inclusief kalibratie. Wist je dat dit er inmiddels al meer dan 200 zijn? Ook is de kalibratie los te bestellen, bijvoorbeeld voor de herkalibratie. Het product stuur je dan naar ons op, wij kalibreren deze opnieuw, en sturen hem dan weer terug inclusief nieuw certificaat.”

pH-meter PCE-PH20-ICA

Ampèretang PCE-PA 8000-ICA

Drukmeter PCE-P01-ICA

In onze webshop zijn alle ICA producten te vinden!

Toch liever eerst wat meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via info@pcebenelux.nl 

Bezoek onze PCE-stand op de vakbeurs Maintenance NEXT van 9-11 april!
Weer en wind: hoe meet je dat?