Klant aan het woord: Windmeter PCE-WL 2

“Voor de installatie van mijn kleine windturbine werd mij door het montagebedrijf aangeraden een locatie analyse uit te voeren. Op internet stuitte ik op de dataloggers van PCE Instruments. Mijn oog viel op de PCE-WL 2 Windmeter. Om er zeker van te zijn dat deze datalogger geschikt zou zijn voor mij heb ik per email aanvullende informatie aangevraagd bij de technische helpdesk van PCE. Hier wisten ze mij te vertellen dat deze datalogger inderdaad zeer geschikt zou zijn voor mijn toepassing. Kort daarna heb ik de datalogger per email bestelt bij PCE Instruments.
De datalogger kwam al na twee dagen aan. Veel eerder dan ik had verwacht; helemaal omdat mij was meegedeeld dat de datalogger tot een van de bestsellers van PCE behoorde.

De Datalogger PCE-WL 2 bestaat uit een windmeter, een windsensor en een kleine waterdichte elektronica- box. Ook meegeleverd worden een geheugenkaart en batterijen. Op de geheugenkaart bevinden zich een configuratie- en een evaluatiehulpprogramma.

Omdat de datalogger niet compleet aangesloten geleverd werd had ik nog de mogelijkheid de kabel te verlengen. Aangezien ik niet zeker wist of dit zonder problemen zou kunnen, heb ik contact opgenomen met de PCE Hotline. Hier wisten ze mij te vertellen dat dit met een kabel tot 15 meter geen enkel probleem is. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb de kabel verlengt, en de elektronica precies zo aangesloten als in de handleiding omschreven werd.

Nu kon de datalogger geconfigureerd worden. Op de geheugenkaart vond ik een kleine tool, waarmee ik dit gemakkelijk kon doen. Ik koos voor een opslag- interval van 10 minuten, omdat hiermee de hoogste meetnauwkeurigheid bereikt zou worden. Als Anemometer selecteerde ik in het menu ‘PCE-KWG’. Eén klik op de knop ‘Opslaan’, de geheugenkaart en batterijen geplaatst, en de datalogger was klaar voor gebruik!

Enige wat mij nog te doen stond was het monteren van de datalogger. Hiervoor heb ik een mast in mijn tuin geplaatst. Bovenin de mast heb ik de anemometer, en onderaan de datalogger.

Mijn conclusie: De datalogger is zeer robuust en zelfs bestand tegen harde wind. De configuratie is eenvoudig. De elektrische aansluiting wat moeilijker, maar zeker niet onoplosbaar. Al met al ben ik zeer tevreden over mijn aanschaf van de Datalogger PCE-WL 2!”

Bekijk de windmeter PCE-WL 2 in onze webshop

Nieuw: Ruwheidsmeter PCE-RT 2200
Nieuw: Digitale manometer PCE-DMM serie