Infrarood camera PCE-TC 28

Nieuw huis-serie: Controleer de isolatie met infraroodcamera

Heb je net een nieuw huis gekocht of ben je bezig met het opknappen van je huis? Denk dan zeker ook eens aan het extra isoleren van je woning. Dit scheelt niet enkel in je energierekening maar is ook nog eens goed voor het milieu. Maar waar dient er nu allemaal extra geïsoleerd te worden? Hieronder vind je een aantal handige tips om je op weg te helpen.

Wanneer je wilt gaan isoleren is het belangrijkste dat je weet wáár er extra geïsoleerd dient te worden en waar niet. Zo pak je de juiste plekken als eerste aan en besteed je niet onnodig veel tijd aan stukken die eigenlijk niet zo energieverliezend zijn.

Kijk bijvoorbeeld of je niet veel warmte verliest bij de radiatoren. Dit is gemakkelijk op te lossen door radiatorfolie achter de verwarming te plakken. Ook naden en kieren kunnen gemakkelijk gevuld worden met kit om zo energieverlies te verminderen. Daarnaast zijn muren, daken en kozijnen natuurlijk bekende plekken waar het vooral bij oudere huizen nog weleens schort aan de isolatie.

Zwakke plekken ontdekken met een infraroodcamera

Om je te helpen in je speurtocht naar isolatie kun je een infraroodcamera gebruiken om plekken te ontdekken waar de warmte makkelijk weg kan. In de onderstaande video legt Rebecca je precies uit hoe dit in zijn werk gaat.

Meer informatie

Ben je enthousiast geworden of wil je toch meer informatie? Kijk dan op onze website voor een gedetailleerde uitleg van de infraroodcamera PCE-TC 28. Wil je direct aan de slag met de infraroodcamera, bestel hem dan hier! Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Wij vertellen je graag meer over deze camera of één van onze andere meetinstrumenten!

Infraroodcamera PCE-TC 28
Infraroodcamera PCE-TC 28
  • Meetbereik: -20 … +300 °C
  • Frequentie beeldopname: 9 Hz
  • Camera: 48608 Pixel
Nieuw huis gekocht? Check voor vochtplekken met een vochtmeter
De nieuwste meetinstrumenten vind je bij PCE Brookhuis