houtvochtmeters

Houtvochtmeters Brookhuis FMW-T & FMW-B

Binnen de houtindustrie is Brookhuis Applied Technologies al jaren een bekende naam als het gaat om kwalitatief hoogstaande en nauwkeurige meetapparatuur voor houtvochtigheid. Daarom vonden we het de  hoogste tijd om één van de populairste houtvochtmeters in een gloednieuwe video te bespreken.

De meest compacte vochtmeters zijn de meters uit de FMW serie. De FMW meters zijn microprocessor gestuurde vochtmeters die uitermate geschikt zijn voor het meten van hout en bouwmaterialen. De FMW meters kunnen ingesteld worden voor hout van 250 tot 1100 kg/m³. Voor het meten van bouwmaterialen beschikken de meters over een relatieve schaal. Met de innovatieve sensor wordt het materiaal niet beschadigd en kan zelfs door laklagen of folie worden gemeten. Deze absolute vochtigheidsmeters zijn erg geschikt voor het meten van gerede producten zoals kozijnen, deuren, meubelen enz. Doordat de FMW vochtmeter slechts tegen het te meten materiaal aangehouden dient te worden én binnen een halve seconde meet, is de FMW serie het ideale instrument voor eindcontroles en snelle inspecties. De FMW beschikt over een geheugen voor 50 meetwaardes en wordt geleverd in handige draagtas. Optioneel is het mogelijk om een referentieblok bij te bestellen.

Verschillende sensoren

De FMW vochtmeter kent twee verschillende types, de FMW-T en FMW-B. Deze meters zijn bijna identiek op de positie van de sensoren na. De FMW-B heeft een grote sensor op de achterkant van het apparaat, hierdoor is deze meter beschikt voor grote oppervlakten. De FMW-T heeft een kleinere, smallere sensor aan de bovenkant van het apparaat, hierdoor is deze variant juist uitermate geschikt voor metingen van kleinere oppervlaktes zoals plinten.

 

Meer info?

Enthousiast geworden van de FMW houtvochtmeters van Brookhuis Applied Technologies? Kijk dan direct in onze webshop. Wil je met één van onze medewerkers bespreken of dit het juiste artikel voor jouw toepassing is? Neem dan contact met ons op!

Houtvochtmeter FMW serie Brookhuis
Houtvochtmeter FMW-B
  • Grote sensor aan de achterkant van de meter
  • Zeer geschikt voor hout en bouwmaterialen
  • Geheugen voor 50 meetwaarden
Houtvochtmeter FMW serie Brookhuis
Houtvochtmeter FMW-T
  • Sensor aan de bovenkant van de meter
  • Zeer geschikt voor kleinere oppervlakten
  • Geheugen voor 50 meetwaarden
De nieuwste endoscopen bij PCE Brookhuis!
Nooit meer moe in de klas: PCE Instruments geeft les over CO2