HACCP IR-thermometer PCE-IR 100

Hoe werkt HACCP IR-thermometer PCE-IR 100?

Een goede hygiëne is ontzettend belangrijk voor de horeca en andere branches waar wordt gewerkt met voedingsmiddelen. Zó belangrijk zelfs dat er een speciale risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen is opgesteld. Dit wordt ook wel HACCP genoemd en staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points.

Om ervoor te zorgen dat voedingsmiddelen aan de juiste temperatuur voldoen wordt vaak gebruikt gemaakt van een voedselthermometer. Bij PCE Instruments ontwikkelden wij daarom de voedselthermometer PCE-IR 100. Dit is een eenvoudig en compacte infrarood-thermometer die op twee verschillende een snelle maar nauwkeurige meting uitvoert van de temperatuur van voedingsmiddelen, zowel de oppervlakte-, als de kerntemperatuur.

Bij de contactloze meting wordt gemeten met infraroodstraling. Dit is een hygiënische manier om de  oppervlaktetemperatuur op te meten want er hoeft geen direct contact te zijn tussen de thermometer en het te meten object. Bij contactloze metingen heeft de thermometer een meetbereik tot 220°C.

Hiernaast kan de PCE-IR 100 ook contactmetingen uitvoeren. Dit doet de thermometer met behulp van een uitklapbare insteek temperatuursensor waarmee gemakkelijk de kerntemperatuur van bijvoorbeeld bereid voedsel gemeten kan worden. De thermometer heeft bij een contactmeting een meetbereik tot maar liefst 330 °C .

Met behulp van de handige LED’s kun je gemakkelijk zien of het voedsel veilig is om te eten. Is het eten kouder dan 4°C, dan zal het linker groene LED lampje gaan branden. Bij temperaturen boven 60°C gaat de rechter groene LED branden om aan te geven dat het voedsel voldoende verwarmt is.

De thermometer kan voor allerlei dagelijkse toepassingen gebruikt worden, bijvoorbeeld in de keuken, in een koelvitrine of in een koelcel, dankzij de waterdichte behuizing met beschermingsklasse IP65 en een gebruikstemperatuur van 0 tot 50 °C.

De PCE-IR 100  wordt compleet geleverd met batterijen, handige draagtas en fabriekskalibratiecertificaat.

Meer info?

Enthousiast geworden over HACCP IR-thermometer PCE-IR 100? Kijk dan direct in onze webshop. Wil je met één van onze medewerkers bespreken of dit het juiste artikel voor jouw toepassing is? Neem dan contact met ons op!

HACCP thermometer PCE-IR 100
HACCP IR-thermometer PCE-IR 100
  • HACCP -concept implementatie
  • Infrarood- en contactmeting
  • Meetbereik tot 330°C (Kerntemperatuur)
De 4 belangrijkste vragen over viscositeit beantwoord
De ATP-meter PCE-ATP 1 getest!