Gezond frituren met de PCE-FOT 10

Gezond frituren met de PCE-FOT 10

Als jij thuis weleens frituurt of beroepsmatig veel met frituurolie te maken hebt, is deze blog voor jou. We weten allemaal dat er niets vervelender is dan vervuild frituurvet, want we willen gezond frituren. Vervuild vet of olie ruikt erg sterk, heeft een bruine tot zelfs zwarte kleur en laat een nare smaak achter op jouw eten. Hoe voorkom je dat en zorg je beroepsmatig dat jij aan de nieuwe Europese normen voldoet?

Wanneer je lekker en gezond wil frituren, ja dat is mogelijk, is het erg belangrijk de kwaliteit van jouw frituurvet of olie te monitoren. Als bedrijf ben je dit verplicht, maar thuis wil je er uiteraard ook voor zorgen dat jouw familie gezond blijft. Het is daarom altijd belangrijk om jouw frituurolie tijdig te vervangen. Hoe weet je echter dat de olie niet meer geschikt is voor gebruik? Natuurlijk kan je naar de kleur kijken, maar die zegt niet altijd alles. Om deze reden hebben wij bij PCE de PCE-FOT 10 ontwikkeld. Deze is zowel thuis als in een bedrijf te gebruiken.

Acrylamide belemmert gezond frituren

Bij frituren is het grootste gevaar voor de gezondheid de vorming van acrylamide. Dit is een stof die zich opbouwt in vervuild frituurvet. Op de lange termijn kan dit een kankerverwekkende stof zijn. De Europese Commissie heeft dan ook nieuwe regels opgesteld omtrent acrylamide. Sinds april 2018 moeten bedrijven aan deze regels voldoen. Het betekent dat de toegestane niveaus van acrylamide voor gezond frituren zijn bijgesteld. Voor friet betekent dit bijvoorbeeld dat er niet meer dan 500 microgram acrylamide per kilo gemeten mag worden.

De PCE-FOT 10

Wil je gezond frituren als ondernemer dan heb je dus wel een apparaat als de PCE-FOT 10 nodig, maar als particulier kan deze ook van pas komen. Hoewel deze meter niet de hoeveelheid acrylamide in het olie of vet weergeeft is hij wel geschikt om het vervuilingsniveau te meten. Vervuiling van jouw frituurolie of vet gaat namelijk altijd hand in hand met acrylamide vorming.

 

In onderstaande video kom je meer te weten over deze meter. Zo kan jij thuis of op het werk dus ook gezond frituren. Wil je hem bestellen of heb je vragen over de PCE-FOT 10 neem dan een kijkje op onze website door op de knop te drukken of neem contact met ons op. Dit kan uiteraard telefonisch, maar je mag ons ook per mail of via social media jouw vraag stellen.

Bekijk ook onze Youtube video over de PCE-FOT 10
Bekijk ook onze Youtube video over de PCE-FOT 10
Flowmeters: alles dat je moet weten
Budget over ondanks een perfecte begroting?