Flowmeters alles dat je moet weten

Flowmeters: alles dat je moet weten

Flowmeters worden gebruikt voor uiteenlopende klussen. Het is goed om te weten waar je ze zoal voor kan gebruiken. Vooral als je van plan bent een aankoop te doen. Middels deze gids hopen we je daarbij te helpen. Lees wat een flowmeter is, hoe deze werkt en waarvoor hij gebruikt wordt.

Als je op onze website kijkt dan vind je daar de categorie ‘Flowmeters’.  In deze categorie staan verschillende apparaten met een uiteenlopend design. Er is één duidelijk onderscheid te maken tussen de meters. Er is namelijk duidelijk te zien dat een deel van de flowmeters voorzien is van iets dat lijkt op een propeller. Deze meters zijn gemaakt om windsnelheid, stroomvolume, temperatuur en meer te meten.

Er staan ook enkele andere soorten flowmeters in deze categorie. Zo zie je hier ook meters die de stroomsnelheid van vloeistoffen of gassen kunnen meten. Deze kunnen op verschillende manier uitgemeten worden. Daarvoor zijn dan ook verschillende meters beschikbaar.

Voor elke klus de juiste flowmeter

Hoewel veel van onze flowmeters beschikken over vergelijkbare functies, is er uiteraard wel een verschil tussen de apparaten. Om te kunnen bepalen welke meter geschikt is voor de klus die voor je ligt moet je uiteraard iets meer over de meters weten.

Onze meters worden doorgaans gebruikt voor controle van ventilatiesystemen, Airconditioning en gecontroleerde luchtsystemen zoals je die bijvoorbeeld in productieprocessen ziet.

Meten van luchtstromen

De meters die hiervoor het meest geschikt zijn worden ook wel anemometers, HVAC meters of windmeters genoemd. Deze meten onder andere de snelheid, warmte en vochtigheid van luchtstromen. Bekijk ook onze video over de PCE-VA 20

Hier zie je enkele voorbeelden van deze meters:

PCE-VA 20

Anemometer PCE-VA 20

PCE-WSAC 50

PCE-WSAC 50

PCE-EM 888

PCE-EM 888
Meten van vloeistoffen of gassen

Flowmeters kunnen ook worden gebruikt om de snelheid van vloeistoffen of gassen in leidingen te meten. Hiervoor heb je echter wel andere flowmeters nodig dan die hierboven benoemd zijn. De manier van meten is bij deze meters ook anders.

Dit soort metingen kan worden uitgevoerd met ultrasone meters. Deze worden op de leiding gezet en lezen met geluidsgolven uit wat er binnenin gebeurt. Een andere manier om deze metingen uit te voeren is met een elektromagnetische flowmeter. Deze maakt gebruik van inductie om geleidende vloeistoffen te meten. Deze meters zijn uiteraard beter bestand tegen slijtage omdat er geen bewegende onderdelen in het apparaat zitten.

Hier zie je enkele voorbeelden van deze meters:

PCE-TDS 100H

PCE-TDS 100H

PCE-VMI 10

PCE-VMI 10

Klik op een van de hierboven getoonde meters om meteen naar de webshop te gaan. Als je daarna nog vragen hebt, of ons om advies wil vragen, kan je uiteraard bellen. We proberen je dan te voorzien van een passend advies.

Als je deze blog interessant vond, kijk dan ook eens hieronder.
Gelukkig nieuwjaar!
Budget over ondanks een perfecte begroting?