PCE-AC 2000: de ideale CO2-meter voor kantoren en klaslokalen

In onze blog –De 5 meest gestelde vragen over CO2 in Coronatijd!– kon je al lezen dat we de afgelopen weken werden overspoeld met vragen over CO2. Dit omdat uit verschillende onderzoeken blijkt dat het verlagen van het CO2-gehalte helpt bij het tegengaan van het aantal coronabesmettingen. Vooral in klaslokalen, kantoren, openbare ruimtes en op de kinderopvang loopt de CO2-concentratie al snel op omdat er meerdere mensen in één ruimte aanwezig zijn. In deze blog vertellen we je wat meer over de PCE-AC 2000 CO2-meter, dé ideale meter voor grotere ruimtes. 

XL-display

De PCE-AC 2000 is een extragroot display dat gemakkelijk aan de wand gemonteerd wordt. Dit CO2-meetapparaat wordt gebruikt om de luchtkwaliteit in grote ruimtes te beoordelen. Dit zijn bijvoorbeeld vergaderruimtes of openbare ruimtes zoals klaslokalen en gymzalen. Door het grote formaat van 388 x 288 x 43 mm is de CO2-meter ook van een afstand nog goed af te lezen.

Sensoren

De ingebouwde NDIR CO2-sensor heeft een meetbereik van 9999 ppm. Naast het hoge meetbereik is het bijzondere aan deze CO2-sensor dat deze geen onderhoud nodig heeft. Verder heeft de CO2-meter nog een interne temperatuur- en vochtigheidssensor om zo het complete binnenklimaat te controleren.

Alarm functies

De PCE-AC 2000 CO2-meter heeft een staafdiagram waarmee de gemeten CO2-waarde wordt weergegeven. Het staafdiagram op de CO2-meter is onderverdeeld in de kleuren groen, geel en rood, die oplichten bij vaste meetwaarden. De smileys naast het staafdiagram zorgen ervoor dat het zelfs voor kinderen te zien is of de CO2-waarde te hoog is. Dit maakt het gemakkelijker om de kooldioxide in de ruimte te beoordelen, zodat er geventileerd kan worden bij een te hoge CO2-waarde. Ook heeft de CO2-meter een instelbaar akoestisch alarm. Deze is standaard ingesteld op een CO2-waarde van 1200 ppm.

De belangrijkste kenmerken van de PCE-AC 2000 op een rijtje

– alarmweergave met gekleurde Smileys
– met temperatuur- en vochtigheidssensoren
– onderhoudsvrije NDIR CO2-sensor
– XL display voor aan de muur
– met kalibratiemodus
– akoestisch, instelbaar alarm
– vaste stroomvoorziening

Graag meer informatie?

Wil je graag meer weten over CO2-meters of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

P.S. Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook eens onze blog over de deeltjestellers uit de RCM serie!

Deeltjestellers uit de RCM serie

Deeltjesteller
Uitgelicht: Graan vochtmeter PCE-GMM 10
Hoe werkt het: Laagdikte meten